Міський семінар-практикум учителів зарубіжної літератури


23 лютого в навчально-виховному комплексі «Олександрійський колегіум-спеціалізована школа» відбувся міський семінар-практикум учителів зарубіжної літератури з теми «Формування читацьких компетентностей сучасного школяра шляхом використання духовно-морального потенціалу художнього твору». Учасників семінару привітав директор колегіуму Авраменко О.М.. Методист науково-методичного центру управління освіти, молоді та спорту Караменов М.І. наголосив на важливості виховання в учнів на уроках зарубіжної літератури ціннісних орієнтирів, уміння осмислити своє місце у світі.

Під час семінару пройшли відкриті уроки позакласного читання в 6-Г класі (вчитель Дудка І.В.) та в 10-Д класі (вчитель Пантасенко Г.І.). У ході навчального діалогу учні разом з учителями досліджували морально-етичні цінності людини на прикладі літературних героїв, акцентували смислові та світоглядні аспекти художнього тексту.

Майстер-клас щодо застосування сучасних форм роботи на уроках літератури провела вчитель зарубіжної літератури Будко О.Б..Учасники семінару опрацювали технологію створення буктрейлера до повісті Пола Гелліко «Томасіна», який запропонувала вчителька у партнерстві з учнем 6-А класу Акішиним Владом .

Зацікавило присутніх і моніторингове дослідження психологів колегіуму Олефіренко О.М. та Карчевської О.В. щодо впливу засобів масової інформації на формування читацької активності сучасних дітей.

/Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/1.jpg /Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/2.jpg /Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/3.jpg /Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/4.jpg /Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/5.jpg
/Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/6.jpg /Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/7.jpg /Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/8.jpg /Files/images/2016-2015/mskiy_semnar_uchitelv_zarubjno_lteraturi/9.jpg

Дружня, доброзичлива атмосфера семінару сприяла плідній та продуктивній роботі.
Учасники заходу отримали цікаву та корисну інформацію
та висловили слова вдячності його організаторам.

Кiлькiсть переглядiв: 387