Повернутися до звичайного режиму

Україно-німецький учнівський обмін

19.04.2017 – 30.04.2017

З 19 квітня 2017 року по 30 квітня 2017 року на базі навчально-виховного комплексу «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» відбувся учнівський обмін з партнерською школою Євангелійська гімназія Берлін Центр (Німеччина).

До колегіуму завітала група у складі 12 учнів та 2 вчителів (пана Ціглера, керівника учнівського обміну, вчителя історії та політики й пані Пашке, вчителя французької мови та фізкультури).

Провідним завданням обміну, як завжди, був проект, який у цьому році був проведений у формі фотомарафону «Я бачу те, чого не бачиш ти». У рамках фотомарафону учні отримували різноманітні абстрактні категорії такі, як «щастя», «шлях до мети,» «неочікуване», «хаос» та інші та повинні були за визначений період часу знайти фотомотив та написати коментар до нього. Результатом роботи над проектом стала фотовиставка та презентація кращих фотомотивів.

Під час перебування в Україні німецькі учні проживали у сім’ях своїх українських однолітків, мали змогу ознайомитись з побутом, сімейними традиціями, дозвіллям українських підлітків, відвідати уроки, взяти участь у спортивних змаганнях та майстер-класах. За цей час учні відали м.Київ та м.Кропивницький, у ході екскурсій відвідали музеї, виставки, оглянули визначні пам’ятки нашого краю. Одним із пунктів програми стало відвідування Цукрозаводської школи, де учні познайомились і співпрацювали з учнями сільської школи.

Україно німецький учнівський обмін

Учнівський обмін дає змогу учням не тільки ознайомитись із культурою, звичаями, традиціями країни, але й можливість спілкуватися із своїми однолітками, розуміти і підтримувати один одного і найважливіше знайти нових друзів. Такі проекти підвищують імідж колегіуму та мотивацію учнів щодо вивчення німецької мови.

Кiлькiсть переглядiв: 287