Урочисте закриття і нагородження переможців XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

/Files/images/2016-2015/0_turnri_konkursi_zmagannya/2.jpg/Files/images/2016-2015/0_turnri_konkursi_zmagannya/5.jpg16 травня в м. Києві в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбулося урочисте закриття і нагородження переможців XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У творчому змаганні взяли участь тисячі школярів, учнів профтехосвіти, студентів, курсантів та ліцеїстів військових навчальних закладів.

/Files/images/2016-2015/0_turnri_konkursi_zmagannya/0_1.jpgМовний «марафон», який традиційно розпочався 9 листопада в День української мови, завершився у столиці.

Конкурс проводився у декілька етапів за олімпійською системою, що дозволяє визначити кращих знавців на районному, обласному та всеукраїнському рівнях. Для здобуття перемоги конкурсантам необхідно вміти майстерно писати твори, добре знати орфографію та пунктуацію української мови, а також вміти креативно висловлювати свою думку.

/Files/images/2016-2015/0_turnri_konkursi_zmagannya/4.jpg/Files/images/2016-2015/0_turnri_konkursi_zmagannya/3.jpg На цьому святі була присутня учениця 3-В класу Олександрійського колегіуму Глазкова Катерина (учитель: Маркова С.О.). Катя отримала диплом переможця (ІІІ місце в заключному етапі знавців рідної мови) та премію.

Переможців конкурсу привітав Президент України Петро Порошенко, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, відомі українські мовознавці, письменники та меценати. Присутні отримали задоволення від святкового концерту, незабутні враження від спілкування з українським письменником Михайлом Слабошпицьким та іншими цікавими людьми.

Всеукраїнська перемога

Вітаємо Катерину та вчителя з перемогою!
Бажаємо нових зіркових злетів!

Кiлькiсть переглядiв: 475