30-та річниця Зразково-художнього хореографічного ансамблю "Коханочка"

/Files/images/2018-2019/30-ta_rchnitsya_kohanochki/1.jpg20 листопада 2018 року в актовій залі Олександрійського колегіуму відбувся ювілейний концерт Зразково-художнього хореографічного ансамблю "Коханочка", який святкував свою 30-ту річницю.

Цей ансамбль був заснований у 1988 році на базі училища культури м. Олександрії.

Його засновником, на той час, була викладач хореографічних дисциплін та завідуюча денним відділенням училища культури, а пізніше художній керівник ансамблю "Коханочка" – Ольга Степанівна Лагун.

У 1992 році Дитячому фольклорно-хореографічному ансамблю "Коханочка" було присвоєно почесне звання "Зразково-художній".

В цей час колектив вже працював на базі Олександрійської школи-ліцею № 20. Колектив має багато схвальних відгуків, дипломів, грамот, подяк за відродження українського національного фольклору, за високу виконавську майстерність від шанувальників хореографічного мистецтва.

Дипломи, подяки, грамоти, цінні подарунки – все це є. Але саме цінне і дороге для колективу – це палаючі очі глядачів шкіл, дитячих будинків, інтернатів, будинків відпочинку, дитячих таборів та садочків міст Олександрії, Кременчука, Кіровограда, Кривого Рогу, Сум, Львова, Трускавця, Санкт-Петербурга, Москви, Коломни, Дрогобича, де вони побували з концертами.

Захоплені були майстерністю ансамблю німці, китайці, французи, англійці, які побували на концертах та брали участь у хороводах та іграх. Адже програма "Коханочки" була побудована на спілкуванні з глядачем, на залученні його до танців та ігор.

Багато сталося змін у колективі з часу його заснування. Головним балетмейстером ансамблю стала учениця О.С.Лагун – Довженко Ірина Валеріївна. Концертмейстерами працюють Ніна Василівна Сінєльникова та Микола Філімонович Демешко. З 2013 року концертмейстером працює Лебедєва Тетяна Вікторівна.

Останні роки Зразково-художній ансамбль "Коханочка" є постійним учасником фестивалів: "Мистецький вернісаж", "Весняні ритми", "Хай живе надія", "Білий лелека" (м. Дніпро), "Срібне джерельце" (м. Кривий Ріг). Про це свідчать дипломи, грамоти, подяки.

У 2006 році учасники ансамблю мали щастя 21 день відпочивати у Міжнародному дитячому таборі "Артек".

Ювілей ансамблю 'Коханочка'

Кожні 5 років ансамбль підтверджує своє почесне звання "Зразково-художній".

Вітаємо "Коханочку" з 30-тою річницею заснування колективу
та бажаємо успіхів, творчого натхнення,
яскравих життєвих моментів та звершень.

Кiлькiсть переглядiв: 724